Jak na macramé klíčenku?

Macramé klíčenka

Klíčenka je jeden ze základních a jednoduchých menších macramé projektů, na kterém můžete začít motat své první uzly a zdokonalit se tak v dalším tvoření. Klíčenky jsou šik a skvělý doplněk do kabelky. Potěší nejen vás, ale i rodinu nebo přátelé, kterým bude věnována jako dárek. 

Co všechno je pro výrobu klíčenky potřeba?
Výroba klíčenky je skvělá v tom, že není nikterak složitá a potřebujeme k ní jen základní věci:

  • karabina - nejideálnější je použít kovovou karabinu. Je pevná a vydrží větší zatížení. Vybrat si můžeme z široké škály barev. Nejčastěji se tak jedná o světlý nebo tmavý nikl, růžovou, zlatou, mosaznou nebo černou. Dále mají karabiny různé velikosti a tvary průvleků. Tady je potřeba myslet na to, že pokud budu chtít vyrobit širší klíčenku, musím sáhnout po větším a hranatějším průvleku. Karabiny mají také různé druhy zapínání. Karabinu můžete vybírat TADY.
  • šňůry a příze - výhodou je, že můžeme použít rozčesávací i nerozčesávací šňůry. Ideální velikost neexistuje, ale doporučujeme použít od 1,5 mm, 3 mm až po 5 mm. Je třeba mít na paměti, že čím větší průměr šňůry použijete, tím mohutnější bude klíčenka. Vhodné příze k výrobě najdete ZDE.
  • doplňky - klíčenku můžeme finálně dozdobit jakýmkoli korálkem nebo stuhou, třpytivou nitkou. Na lepení je potom skvělým pomocníkem tavná pistole. Pokud nemáte po ruce, použijte jiné odolné lepidlo na bavlnu.

Máte vše vybráno? Jste připraveni tvořit?
Pustíme se do toho!